Om de best mogelijke hygiëne bij levensmiddelenbedrijven te garanderen, is het waarborgen van de bedrijfshygiëne een cruciale factor. Naast de regelmatige reiniging van de productiefaciliteit is het bij bedrijfshygiëne belangrijk om verontreiniging te voorkomen voordat deze zich voordoet. Het Hygienic Floor System is hiervoor de optimale oplossing, omdat de bak met in de vloer verwerkte borstels de zolen en wielen van transportvoertuigen al bij de toegang reinigt door erop te stappen.

Hoe werkt het Hygienic Floor System?

Het Hygienic Floor System is een in de vloer verzonken kuip met semi-actieve borstelmodules. Deze reinigen schoenzolen en wielen van bijvoorbeeld karren en palletwagens mechanisch. De semi-actieve borstelstrips zijn vrij bewegend en bewegen in horizontale en verticale richting wanneer erop wordt getrapt. De borstels zijn zo gerangschikt dat wielen en zolen volledig worden gereinigd. Het Hygienic Floor System kan als natte versie worden gebruikt in bijvoorbeeld slagerijen, zuivelbedrijven en andere bedrijven met natte ruimten. Met het automatische doseerstation kunnen de chemicaliën automatisch worden bijgevuld. Voor industriële hygiëne in bakkerijen en bakkerijen adviseren wij het Hygienic Floor System als droge versie. Voor de reiniging van het systeem kunnen de afzonderlijke borstelcassettes van het Hygienic Floor System worden opgeklapt.
Waar kan het Hygienic Floor System het best worden gebruikt?
Het Hygienic Floor System zorgt voor bedrijfshygiëne en minimaliseert het risico van kruisbesmetting. Als er bijvoorbeeld gebieden in de fabriek zijn met verschillende voedingsmiddelen, kan het gebruik van het Hygienic Floor System het risico verminderen dat er sporen van allergenen worden aangetroffen in de andere gebieden. Tegelijkertijd is het reinigingssysteem ook de optimale oplossing voor gebieden met een hoge personeelsfrequentie en voor transportvoertuigen tussen "schone" en "onreine" gebieden. Hier worden schoenen en wielen direct bij binnenkomst gereinigd, waardoor het risico van kruisbesmetting direct bij binnenkomst wordt verminderd. Het Hygienic Floor System kan in verschillende modules worden samengesteld en kan zo in vrijwel elke toegang worden geïntegreerd.

Voordelen van het Hygienic Floor System:

  1. Het meenemen van vuil wordt aanzienlijk verminderd: Verontreinigingen die via de wielen van de transportwagens in productieruimten terechtkomen, mogen niet worden onderschat. Deze worden vaak door de zolen meegenomen en komen zo in hygiënegevoelige ruimten terecht. Dit risico wordt geminimaliseerd door het Hygienic Floor System direct bij de ingang.
  2. Betere hygiëne: het verminderde risico van kruisbesmetting verbetert de bedrijfshygiëne in de hele fabriek en heeft een positief effect op de geproduceerde producten.
  3. Reiniging van transportvoertuigen van verschillende afmetingen: Door de verschillende modules kunnen toegangen van elke grootte ermee worden uitgerust en kunnen dus verschillende maten transportvoertuigen worden afgedekt.
  4. Eenvoudige reiniging van het systeem: de reiniging van het Hygienic Floor System kan zonder veel moeite worden uitgevoerd. De borstelcassettes kunnen worden opengeklapt en zo kan de vloerpan zowel in de natte als in de droge variant worden gereinigd.
  5. Hygiëne zonder veel inspanning: door ze bij in- en uitgangen te plaatsen, passeren de werknemers de zoolreiniging zonder extra inspanning, zodat de zool regelmatig wordt gereinigd.

Havantec adviseert u volledig bij de aanschaf van het Hygienic Floor System. Samen zorgen we voor een geschikte oplossing. Bel voor advies naar 0499- 376 970.