Roestvrijstaal is bij uitstek het materiaal voor spoelbakken en wasbakken in de voedingsindustrie. Ze worden gebruikt in bijna alle grote keukens, in de voedselverwerkende industrie, in slachthuizen, bakkerijen en slagerijen. Zowel bij de verwerking als in kleedruimtes etc.

Waarom RVS? Wij hebben 5 essentiële voordelen van roestvrijstalen wasbakken voor u op een rijtje gezet:

1: hygiënisch oppervlak

Roestvrij staal is een zeer hygiënisch materiaal. Op het dichte oppervlak kunnen zich geen bacteriën vestigen. Zelfs na veelvuldig reinigen blijft het oppervlak glad. Bacteriën kunnen geen geschikte ondergrond vinden. De zogenaamde passieve laag van roestvrij staal voorkomt ook dat ionen het materiaal verlaten. De ionen van het chroom-nikkel oppervlak hebben een antibacteriële werking. Zij voorkomen de vorming van ziektekiemen door de cellen van bacteriën te vernietigen. Wastafels van roestvrij staal zijn dan ook de eerste keuze voor persoonlijke hygiëne.

2: gemakkelijk schoon te houden

Roestvrij staal reageert niet op de gebruikelijke reinigings- of ontsmettingsmiddelen. De roestvrij stalen wasbak blijft onbeschadigd. Zelfs zuren zoals citroenzuur kunnen het materiaal niet aantasten. We hebben het over de zuurbestendigheid van roestvast staal. Bovendien is de reiniging snel, wat een economische factor is voor bedrijven.

3: geschikt voor levensmiddelen

Belangrijk voor voedselverwerking: wastafels van roestvrij staal laten geen deeltjes los wanneer ze aan stress worden blootgesteld. Dit betekent dat levensmiddelen of andere organische stoffen niet worden verontreinigd (qua smaak) wanneer zij in contact komen met roestvrij staal. Wastafels van roestvrij staal zijn daarom bijzonder geschikt voor het reinigen of storten van voedsel.

4: hittebestendigheid

Temperaturen tot 900 graden hebben geen invloed op het materiaal. Roestvrij staal is zelfs bestand tegen temperatuurschommelingen van 800 graden. Gekookt en bevroren voedsel kan in de wasbakken worden gelegd en hete vloeistoffen kunnen erin worden gegoten.

5: duurzaamheid

Roestvrij staal is robuust. Een wastafel kan bijna onbeperkt worden gebruikt. Het materiaal roest niet en scheurt niet. Door zijn hoge elasticiteit is de bak zelfs bestand tegen vallende messen, glazen en dergelijke. Daarom zijn roestvrijstalen wastafels, berekend over hun levensduur, zeer economisch voor voedselverwerkende bedrijven.

Conclusie: Roestvrijstalen wastafels zijn een must voor de voedingsmiddelenindustrie

Overal waar veel waarde wordt gehecht aan hygiëne, zijn wastafels van roestvrij staal de eerste keuze. Havantec Hygiene Solutions biedt u een breed assortiment aan wastafels en hygiëneoplossingen van maatvast roestvrij staal.

Wilt u meer weten over onze wasbakken? Wij geven u graag advies!