Foamico heeft besloten om een volgende stap te zetten voor het milieu. Daarom hebben we samen onze schuimreiniging nu efficiënter en zuiniger gemaakt. De ervaring leert dat voor het naspoelen, waarbij schuim- en desinfectiemiddelresten worden verwijderd, minder waterdruk nodig is dan voor de voorspoeling. Speciaal voor deze toepassing hebben we de ECO-button geïntroduceerd.

De ECO-button halveert de reinigingsdruk wanneer de groene knop wordt geactiveerd. Er kan tot 52% op het energieverbruik en tot 20% op het waterverbruik worden bespaard. De groene knop is zichtbaar op de mobiele schuimreiniger of geïnstalleerd op een drukverhogingsinstallatie. Tijdens het gebruik kan de gebruiker de ECO-button eenvoudig activeren. De knop licht groen op zodra de ECO-button actief is.

De voordelen van de ECO-button op een rij:

  1. De uitlaatdruk wordt verlaagd met 10 bar
  2. Schakel tussen medium en lage druk met een druk op de knop
  3. Efficiënte oplossing voor het reinigen van gebieden die geen hoge uitlaatdruk vereisen
  4. Ideaal voor het verwijderen van schuim en desinfectiemiddel tijdens het spoelen
  5. Minder schuimspatten tijdens het spoelen
  6. Ook geschikt voor tussentijdse spoeling
  7. Vermindert energieverbruik tot 52%
  8. Vermindert het waterverbruik tot 20%

De tabel toont de besparing met de ECO-button aan de hand van het voorbeeld van een waterdruk van 24,3 bar. Bij gebruik van een schuimreinigingsapparaat met 24,3 bar wordt tot 2,7 kW/uur en 29,6 liter water per minuut verbruikt. Als u de groene knop activeert, wordt de waterdruk verlaagd naar 15 bar.

Het activeren van de Eco-functie leidt tot een verlaging van het energieverbruik tot 1,3 kW/uur. In het bovenstaande voorbeeld wordt het energieverbruik tot 52% verminderd .Met de ECO-button wordt bovendien 5,8 liter water per minuut bespaard. Zo kan het waterverbruik met de ECO-button tot wel 20% worden verminderd.